Belföld

Kitiltottak három párbeszédest a Parlamentből

Hivatalos indoklás nélkül tiltották ki a Párbeszéd-frakció három, az Országházban dolgozó munkatársát a Parlamentből – értesült az Index. A kitiltottak hétfőn a helyszínen szembesültek azzal, hogy nem érvényes a kártyájuk a Képviselői Irodaházba és a Parlamentbe sem.Ugyan indoklást nem kaptak a kitiltottak, de nagy valószínűséggel az a szigorú lépés oka, hogy Tordai Bence képviselő március 15-én odalépett Áder Jánoshoz és Kövér Lászlóhoz, amiről videó is készült.

Tordai azt kérdezte a köztársasági elnöktől és a házelnöktől, hogy mit gondolnak a szabadság, egyenlőség, testvériség fogalmáról. A közjogi méltóságok ekkor a zászlófelvonásra készültek, és Áder Jánost láthatóan felbőszítette párbeszédes akciója. Az esetről olyan helyen készült videó, ahol csak a házelnök, azaz Kövér László engedélyével lehetne forgatni.

Az Index szerint azért valószínű, hogy a videó miatt vonták be a párbeszédes munkatársak kártyáit, mert azokat szankcionálták, akik március 15-én is a Parlamentben tartózkodtak.

Kiemelt kép: Tordai Bence / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik