Belföld

Népszava: Orbán ott lesz a Fidesz jövőjéről döntő néppárti ülésen

Ott lesz az Európai Néppárt (EPP) szerdai politikai ülésén Orbán Viktor – írja a Népszava. Az ülésen a küldöttek szavazni fognak arról, hogy a Fidesz továbbra is a tagja maradhasson-e az Európai Parlament legnagyobb frakciójának. A szabályzat szerint az érintett tagpárt képviselője felszólalhat, hogy megvédje az álláspontját.

A lap névtelenséget kérő informátorai azt valószínűsitik, hogy azoknak a pártoknak a számára, amelyek a Fidesz felfüggesztését, illetve kizárását kezdeményezték, „nagyon bonyolult helyzet” helyzet állna elő, ha a magyar kormánypártot mégsem zárnák ki. Sok az ingadozó, akik a német kereszténydemokraták döntésére várnak.

A Népszava egyik informátora szerint a kizárásra van nagyobb esély, míg mások reménykednek abban, hogy Manfred Weber frakcióvezető indítványozni fogja, hogy szavazzanak a hárompontos követelésekre adott fideszes válaszról, tekintve, hogy az ultimátumból már két pont teljesült, és a CEU ügyében is előrelépés látszik.

A napilap úgy tudja, hogy a német CDU-ban is egyre több a kritikus hang az Orbán-kormánnyal szemben, és mára már annyira megromlott a hangulat a Néppártban, hogy sokan nem szeretnek egy légtérben lenni a fideszes EP-képviselőkkel.

444: kifütyülték Szájert a néppárti frakcióülésen
Ő viszont úgy emlékszik, hogy nagy tapsot kapott.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik