Kiállt a Civil Rádió Fiala mellett, aki élő adásban fakadt ki Karácsony Gergely tartozása miatt

Fiala János vállakozásának több önkormányzat is fizet a médiamegjelenésért.
Kapcsolódó cikkek

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Fiala János Kelj Fel Jancsi! című műsorában fővárosi ügyekkel is foglalkozik és fővárosi politikusokkal is beszélget heti rendszerességgel a Civil Rádióban. A műsorvezető betéti társasága számos önkormányzattal áll szerződéses viszonyban – azaz pénzt kap az interjúkért, illetve a kerületek imázsának építéséért.

Fiala Bt.-jének a IX. kerület például 275 ezer forintot fizet azért, hogy Fiala műsora havonta maximum 15 percben segíti az önkormányzat kommunikációját, de a rádiós hasonló szerződést kötött Újpesttel, Pestszentlőrinccel, a Városliget Zrt.-vel és Zuglóval is. A rádiós azonban élő adásban hánytorgatta fel, hogy a zuglói önkormányzat tartozik neki.

Fiala János élő adásban fakadt ki Karácsony Gergely tartozása miatt
A rádiós állítása szerint a zuglói önkormányzat nem fizetett időben az interjúkért.

A Civil Rádió honlapján kommentálta az esetet. Mint írják: Fiala János hozzájárul a Civil Rádió működési költségeihez, amivel segíti az önkéntesek által működtetett közösségi rádiót.

Jelezni kívánjuk, hogy a tartozások követelésére nem tartjuk megfelelő eszköznek a probléma műsorban történő „megjelenítését”. Kiemelkedőnek tartjuk Fiala Jánosnak azt az elszánt magatartását, amellyel a hazai médiában szokatlan következetességgel különböző politikai oldalaknak, továbbá a helyhatóságok, közszolgáltató szervezetek és a civilek álláspontjainak egyidejűleg igyekszik felületet adni. (…) Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a politika egyes résztvevőinek és a média különböző elköteleződésű orgánumainak, szereplői egy részének a nemtetszését, támadásait válthatja ki. Így tekintünk a mostani „ügyre” is

– fogalmaznak.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt