Belföld

Egy díler droggal teli zsebekkel verte szét a berendezést egy haverjánál, pechére belefutott a kiérkező rendőrökbe

Március 16-án, szombat délelőtt egy IX. kerületi társasházba hívták ki a rendőröket, mert egy nappali időszakba nyúló házibuli túl hangosra sikerült. A hangzavar nem volt véletlen, ugyanis B. S. Olivér – feltehetően bekábítószerezve – összetörte a lakás berendezéseit.

A kiérkező rendőrök a police.hu szerint azt hitték, egy rongáláshoz hívják őket, de amikor átvizsgálták a éalásból épp távozóü 21 éves B. S. Olivért, és a 21 éves V. Richárdot, akkor

speedet, kokaint, kábítószergyanús tablettákat, több százezer forintot, valamint körözött okmányokat is találtak náluk. 

A férfiak ismerőseikkel szórakoztak a lakásban, azonban a társaságból többen összevitatkoztak. A berendezési tárgyakat B. S. Olivér törte össze, V. Richárd pedig a kialakult veszekedés során egyik ismerősét megütötte.

A nyomozók a lakásban, valamint a két férfi lakhelyén kábítószer-kereső kutya segítségével végeztek kutatást. A rendőrök több mint 20 gramm kokaint, 200 gramm speedet, 550 metamfetamin tartalmú tablettát (azaz ecstasyt), hárommillió forint készpénzt és valutát, okmányokat, valamint egy digitális mérleget foglaltak le.

A nyomozók a IX. kerületi Rendőrkapitányságra előállított V. Richárdot kábítószer-kereskedelem bűntett, okirattal visszaélés vétség és testi sértés bűntett kísérlet miatt, míg B. S. Olivért kábítószer-kereskedelem bűntett és rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrök a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. március 18-án elrendelte.​

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik