Belföld

Vegyen koporsókészítő céget! Vagy vadászrepülőt

Több olyan részvénycsomagot, üzletrészt kíván értékesíteni a magyar állam, amelyek kisebbségi tulajdonrészek. A cél pontosan az, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) megszabaduljon ezektől a kis részesedésektől – írja a Világgazdaság.

Az energiakereskedő Ganz Szolgáltató Zrt.-ben levő csaknem 13 százalékos tulajdonrész kikiáltási ára 69 millió forint. De ennél vannak sokkal kisebb és olcsóbban vihető részesedések is. A Keletfa Kft. koporsókészítő cég, külföldre is értékesíti a koporsókat és más árukat a jól menő cég, amelyben az államnak csupán 3,5 százalékos részesedése van.

Dobra verik a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt.-ben levő állami tulajdonhányadot is, meg a győr-gönyűi kikötőt működtető cégben levő részesedést is.

De extrém módon vihető a MiG-flotta, potom 2,8 milliárd forintért.

Az MNV elektronikus árverésen kívánja eladni mindezeket.

Kiemelt kép: Kecskemét, 2009. november 25. Két MiG-29-es vadászrepülőgép kíséri a Magyar Honvédség kötelékéből 2009. november 30-i hatállyal kivonásra kerülő, L-39ZO típusú oktató-felderítő repülőgépet búcsúrepülésén, Kecskeméten a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik