Belföld

Novák Katalin szerint már Amerikában is a magyar családpolitika a követendő példa

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egyáltalán nem kommunikálta, hogy a magyar nagykövetségen Making Families Great Again címmel rendeznek család- és életvédő konferenciát március 14-én, míg nem a 444.hu nem írt róla.

A portál cikkének megjelenése után, a konferencia első napján Novák aztán közzétett egy bejegyzést Twitteren, most pedig a kormánymédiában osztotta meg tapasztalatait.

Hétfőn a Kossuth Rádió reggeli műsorában és a TV2 Mokkájában is beszélt a kint történtekről, mit mondta:

Amerikában a magyar családpolitikát tartják követendő példának.

Az államtitkár szerint a konferencia fantasztikus helyszínen, fantasztikus előadókkal és fantasztikus hangulatban telt. Hangsúlyozta, hogy az előadók mind arról beszéltek, a magyar kormány intézkedései példaértékűek, és Magyarország világelső a családok támogatásában.

Novák elmondta, Amerikából is figyelik azt, hogy mi történik most Magyarországon, és már tervezik is a törvénytervezetet, amit benyújthatnának, és amihez a magyar törvénycsomag szolgáltatja a példát.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány Magyarországon nemcsak a szegényeknek, hanem mindenkinek segít, aki felelős módon vállal gyereket.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik