Belföld

Vasárnap szinte nyár, hétfőn durva lehűlés

Csalódást okoz Sándor, József, Benedek. Hétfőre négy megyére újra kiadták a veszélyjelzést a heves szél miatt.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugatira forduló szelet főleg a Nyugat-Dunántúlon kísérik erős, olykor viharos lökések. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

A hétfőn érkező hidegfront előtt a magasban erős melegedés zajlik, a melegfrontra kissé érzékenyeknél is jelentkezhet fejfájás, ingerlékenység, alvászavar. Vérnyomás ingadozás is felléphet, a gyulladásos panaszok erősödhetnek, a reakció idő növekedhet, ezért vezessenek óvatosan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap éjfélig a Dunántúl északnyugati harmadában egy-egy 65 km/órás széllökés előfordulhat. Éjféltől – a hidegfront hatására – a Dunántúl északi részén átmenetileg 70 km/óra körüli széllökések is lehetnek.

Hétfőre négy megyére adtak ki figyelmeztetést az erős szél miatt. 

Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de az Alföldön még több órára kisüthet a nap. Napközben a Dunántúlon több helyen, az Északi-középhegységben helyenként lehet eső, zápor. Késő este délkeleten is lehet csapadék. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik.
A hőmérséklet napközben már csak 7 és 18 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az idő, szórványosan lehet  eső, zápor. Északnyugaton a nap második felében már nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, itt a legkisebb a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Éjszaka helyenként zápor előfordulhat, majd napközben már számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik