Belföld

Családvédelem: a DK ráígért Orbánra – videó

Az ellenzéki párt az Országgyűlés elé terjeszti saját akciótervét.

A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn az Országgyűlés elé terjeszti 7+1 pontos családvédelmi akciótervét – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. Arató Gergely azt mondta: egyre kevesebb gyerek születik, csaknem félmillió magyar külföldre ment, és már minden hatodik magyar gyerek  határainkon túl születik.

Erre nem megoldás Orbán Viktor hétpontos családvédelmi programja. Az „nagyon kevés” és egyébként is csak a jómódú családnak nyújt segítséget.

 Az ellenzéki politikus szerint a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc által két hete bejelentett 7+1 pont viszont azokra a problémákra válaszol, amelyek leginkább foglalkoztatják a magyar családokat.

A DK követeli, hogy vonják vissza a „rabszolgatörvényt”, hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és törvényes garancia legyen arra, hogy kisgyermekes családok nem kerülhetnek az utcára. Emellett számítson munkaviszonynak az otthonápolás, legalább 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot, töltsék be az összes háziorvosi körzetet az egészségügyi dolgozók azonnali, 50 százalékos béremelése mellett.

Követelik azt is, hogy az oktatás legyen nyitott, tárják ki a felsőoktatás kapuit és

minden családnak legyen biztosított legalább a víz, az áram és a gáz minimuma – tette hozzá Arató Gergely. 

A DK plusz egy pontja a békéről szól. Arról, hogy egy kormány ne háborúzzon, mert háborúban nem születnek gyerekek. Arató Gergely szerint ha a Fidesz leszavazza ezt a javaslatot, az nyílt beismerése lesz annak, hogy a családok érdeke csak az ígérgetések és a kampányplakátok kinyomtatásáig érdekli őket. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik