Élő Belföld

“Létrejött a nemzeti egység” – közösen tüntetett az ellenzék

Szeretet > hatalom

Nincs az a nyomasztó tél, ami után ne jönne tavasz, mert a természet soha nem adja fel, mondta Márki-Zay Péter, akit egyszer egy blogbejegyzésben „a magyar Kennedy”-ként jellemeztek.

„Egy évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét”, emelkedett coelhói magasságokba a hódmezővásárhelyi polgármester.

1848-ban is számos szellemi, politikai irányzat feszült egymásnak, de a közös ügyért képesek voltak egyek lenni.

„A hatalom akkor is megtanulta, hogy az összefogás veszélyes”, sőt, szerinte ma létrejött valami, egy év kemény munkájával, ami a hatalom számára veszélyes lesz. „Itt és jött létrejött a nemzeti egység.”

Sajnálatát fejezte ki, hogy az EP-választáson nem lett közös lista, de ígéretet tett arra, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom, segíteni fog a választás lebonyolításában. Cserébe azonban azt kéri az ellenzéki pártoktól, hogy az önkormányzati választáson lépjenek egyet hátra.

Mindenkinek el kell menni szavazni – adta ki az ukázt Márki-Zay.

„Ez a színpad egy darab történelem”, tett egy erősnek mondható kijelentést a polgármester, mert, hogy most sokan összeálltak. Jegyezzük meg, hogy volt már erre korábban is példa.

A Magyar Anyák a legkedvesebb magyar szavaikkal ünnepelnek

A rendezvényen volt egy kis technikai malőr, de itt megnézheti a Magyar Anyák ünnepi videóját:

Március 15-én mi aktuálpolitikai üzenetek helyett úgy szeretnénk tisztelegni az ünnep, és a hősök előtt, hogy elmondjuk, miért szeretjük a hazánkat, mit jelent nekünk az, hogy magyarok vagyunk!Nézzétek meg a videót, majd kommentben ti is folytassátok a sort, várjuk a ti gondolataitokat is!#mihazankis#magyarokvagyunk

Közzétette: Magyar Anyák – 2019. március 15., péntek

Ezt kívánja a magyar nemzet 2019-ben, az ellenzék szerint:

  1. Demokráciát és jogállamot!
  2. Pártatlan közmédiát, a propagandamédia állami finanszírozásának beszüntetését!
  3. Független ügyészséget és bíróságokat!
  4. A közvagyon gondos és jogszerű kezelését, a korrupt közszereplők felelősségre vonását!
  5. Igazságos közteherviselést, a szélsőséges jövedelmi különbségek felszámolását!
  6. A tudomány, a kultúra, az oktatás szabadságát és támogatását, minőségi oktatást az egész országban!
  7. Méltányos bérezést és munkakörülményeket, a munkavállalói jogok kiszélesítését és érvényesítését!
  8. Széleskörű társadalmi egyeztetést az érintettekkel, valamint a szakmai, érdekvédelmi és civil szervezetekkel!
  9. Színvonalas egészségügyi ellátást mindenkinek!
  10. Létbiztonságot, lakhatást mindenkinek, és kiszámítható jövőt!
  11. A klímaválsággal szembeni hatékony fellépést, természeti értékeink megőrzését és a környezetünk védelmét!
  12. Nemzetünk és az Európai Unió értékei melletti kiállást!

A cigány emberek a vérükkel váltották meg a helyüket Magyarországon,

üzente a kormánynak Lakatos Béla, Ács volt polgármestere.

„Mit akarna vajon Csorba Robika?”, tette fel a kérdést arra utalva, hogy miért áll egy színpadra azokkal, akik korábban támadták a romákat.

„Csorba Robika azt akarnák, hogy a cigányság végre ugyanolyan lehetőséget kapjon, mint bárki más az országban” – kiabálta hangosan a mikrofonba Lakatos, aki az eddigi beszédek legtüzesebbjét mondta. Így közel háromnegyed óra után ideje volt.

Fotó: Marjai János /24.hu

Elrontották a kedvenc programpontom

A Magyar Anyák videoüzenetét. Hang nélkül indult el, ezért továbbhaladtunk. Lakatos Béla pedig valahogy menet közben független közszereplő lett, pedig korábban momentumos és fideszes is volt.

Elveszett generáció vagyunk

Sipos Ferenc Norbert egyetemista Vicsek Ferenc műsorvezető szerint a fiatalabb generációkat képviseli. Orbán idézettel kezd: a miniszterelnök a Szakma Sztár nevű rendezményen néhány napja arról beszélt, hogy aki elengedi a fiataljait, az elengedi a jövőjét. Sipos Ferenc szerint őket nagyon is elengedték, elveszett generációnak nevezi magukat.

Az elmúlt 30 évet elsöpörjük!

Társaival felolvassák a rendezvény 12 pontját, amit néha-néha megszakít az

Orbán takarodj!

Fotó: Marjai János /24.hu

A minimum minimuma,

hogy kisgyermekes családokat közös elhelyezés nélkül ne lehessen kilakoltatni, ezért A Város Mindenkié egy törvényjavaslatot is benyújtott. Erről Fehér Tibor beszélt.

"Büdös kurva anyjuk faszát"

– közölte mellettem az imént egy demokrata, miután a műsorvezető kérése ellenére sem engedték le a jobbikosok a zászlókat az első sorban (a többiek félig). Nehezen megy a nagykoalíció, számtalan banánhéjon el lehet csúszni .

1848 üzenete, hogy csak összefogással lehet az elnyomók fölé emelkedni

Káposznyák István (Szolidaritás) Debrecenből hozott üzenetet, azoknak, akik Székelyföldtől Londonig ma ünnepelnek.

Emlékeztetett arra, hogy több nemzet küzdött egyszerre a magyar szabadságért, „együtt harcolt és ontotta vérét magyar honvéd, cigány honvéd, zsidó honvéd és román”.

Szerinte veszélyben van a magyar szabadság, mert „azok, akik keresztény Magyarországról beszélnek, vallásos köntösbe bújva lopnak és hazudnak”.

Nagy Erzsébet: Már nem csak szolidaritási sztrájkra készülünk!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője szerint a szakszervezetek feléledéséhez a rabszolgatörvény szolgáltatta a szikrát. A sztrájkelőkészítő bizottságban résztvevő szervezetek arra jutottak, hogy sztrájkot ma Magyarországon a versenyszférában lehet véghezvinni. Minden résztvevőnek, munkavállalónak megköszönte, hogy kiálltak a magasabb bérért és jobb munkakörülményekért. A közszolgáltatásban viszont nehezített a terep: a 2011-ben módosított munkatörvénykönyvében lévő még elégséges szolgáltatás nevű szabályozás megköti a sztrájkolni vágyók kezét. A PDSZ elnöke szerint törvényi eszközökkel korlátozták sztrájkjogukat, ezért bírósághoz fordultak.

Szavai szerint folytatni fogják a harcot, nem csak a munka törvénykönyvének módosításáért, komoly előkészületeket tesznek: ezúttal már nem csak szolidaritási sztrájkra készülnek.

Kicsit érthetetlen, hogy Orbán egyik legrosszabb időszakában,

A néppárti kizárás küszöbén hogy lehet ennyire letargikus, semmilyen, unalmas, politikailag érzéketlen beszédeket mondani. Már a felszólalók számából és listájából is sejthető volt, hogy ennek a civil szerveződésnek, ami ezeket a tüntetéseket összehozza, nulla politikai képessége van, de most itt a bizonyíték

Nincsenek sokan

A Szabad sajtó útja eddig a nagyobb ellenzéki tüntetések helyszíne volt, ehhez képest most nemhogy százezren, tízezren sincsenek. A színpad mellett is simán lehet közlekedni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik