Belföld

Szalma Botond: Csicskái voltunk a Fidesznek

Interjút készített a Magyar Narancs Szalma Botonddal, miután kiderült, hogy a KDNP volt budapesti elnökét indítja az ellenzék Újpesten. Szalma beszélt 2014-es kizárásáról is: Annak ellenére, hogy ő volt a budapesti és a helyi szervezet elnöke, nem vonták be a jelöltállításba, az alapszervezetük kihagyásával döntöttek Wintermantel Zsolt indítása mellett. Úgy tették ki a KDNP logóját Újpesten, hogy abba ők nem mentek bele. Szalma kizárása után a KDNP újpesti alapszervezet 90 százaléka kilépett.

Mesélt arról az időszakról is, amikor kiderült, hogy Schmitt Pál plagizált. Szalma számára ez elfogadhatatlan volt, és lemondásra szólította fel az akkori köztársasági elnököt, de a Fidesz-KDNP-ben nem igazán örültek Szalma határozott véleményének.

Elmondása szerint a folyosón népszerű ember volt a KDNP-ben, ott lapogatták a vállát, de bent a teremben már lehajtott fejjel ült mindenki.

A pártban mindenki félti a megszerzett helyét, és nem alakultak ki a demokratikus viselkedési normák. Csicskái voltunk a Fidesznek. Az történik a KDNP-ben, amit a Fidesz diktál. Voltak nagyon jó embereink a budapesti kerületekben, mégsem tudott egyetlen helyen sem ténylegesen helyzetbe kerülni KDNP-s.

Szerinte el kellene dönteni, hogy vagy van KDNP, vagy nincs.

Akkor legyünk inkább egyszerűen a Fidesz tagjai. Olyan nincs, hogy  délelőtt az Újpest, délután meg a Fradi mezét vesszük fel

– nyilatkozta a Magyar Narancsnak.

Elmondta, az ellenzék azért őt választotta polgármesterjelöltnek, mert nekik most olyan ember kell, akit nem lehet megfélemlíteni, megvenni. Polgármesterként a pénzügyek rendbetételével kezdené a munkát, ahogy ő fogalmaz: a pénzcsapokat el kell zárni. Programjának három kiemelt pontja van még: az újpesti bérlakásprogram, átalakítása, az egészségügyi ellátás javítása, benne a várólisták csökkentése, valamint a közlekedés újraszervezése.

(kiemelt kép: mti) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik