Belföld

Gyerekek előtt verte meg a tanárt egy miskolci apa

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében állított a Miskolci Járásbíróság elé egy 35 éves szendrői férfit.

A gyanúsított lánya az egyik miskolci általános iskola hatodik osztályos tanulója. A lányt a tesitanár február 8-án délelőtt az iskola intézményvezetője elé akarta vinni, mert nem akart részt venni a kötelező úszásoktatáson, valamint többszöri tiltás ellenére is rágógumizott.

Miután az apa tudomást szerzett a történtekről, felháborodva az iskolába ment, majd a gyerekek előtt három alkalommal ököllel megütötte a tesitanárt. Az első ütés állon találta a pedagógust, a második és harmadik ökölcsapás pedig súrolta az arcát illetve a fejét.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő az apával szemben.

A pedagógus közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény fokozott büntetőjogi védelemben részesít. A bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit két év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, azonban az apa és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik