Belföld

Polt Péter felfüggesztené a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogát

A Legfőbb Ügyészség szerda reggel közleményében azt írja:

a választás rendje elleni bűntett miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt.
Mint írják, az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018. évi országgyűlési képviselő választáson a Jobbik jelölő szervezet Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként tavaly február 17. és március 19. között – pontosan meg nem határozható időpontban – az LMP színeiben induló képviselőjelölt-társának

felajánlotta a kampányra addig fordított 600 000 forint összegű költsége kifizetését, amennyiben a választástól visszalép.

Az ajánlatot a jelölttárs visszautasította.

Pénzt ajánlott a Jobbik IT elnöke az ellene induló LMP-snek, hogy lépjen vissza
Hangfelvétel került elő egy kínos telefonbeszélgetésről.

A Legfőbb Ügyészség kijelentette, Farkas Gergely cselekménye a választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas. Az országgyűlési képviselő gyanúsítottként történő kihallgatása ezért indokolt, amelyre mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik