Belföld

Alsógatyával a fejükön mentek lopni a réztolvajok

A kunszentmiklósi rendőrök elfogták azt a két helyi férfit, akik december óta dézsmálták az egyik gyár vörösréz hulladékát. Az egyik helyi üzem képviselője vette észre, hogy a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből 3000 kilogramm színesfém tűnt el.

A nyomozás során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésében olyan személy is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit. A rendőrök a gyár vezetőivel karöltve feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit.

Az adatgyűjtés eredményeként eljutottak a két feltételezett tetteshez, akik hétfő éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak. Pechjükre a nyomozók már a helyszínen várták őket. Egyikőjüket – egy 28 éves helyi lakost – még a helyszínen sikerült elfogni, míg 23 éves társa elmenekült, így őt néhány órával később találták meg.

A férfiak egészen abszurd módon álcázták magukat. Két lyukat vágtak a gyermek alsógatyára, és azt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök  lefoglalták.

Az eljárás során az is kiderült, hogy az elkövetők legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban. Akcióik során mintegy 3,6 millió forint értékben loptak rezet. A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. A 41 éves dunavecsei lakost orgazdaság, míg a két kunszentmiklósi tolvajt lopás gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik