Belföld

A gyermeke anyját késsel, baltával megsebesítő képviselőjelölt azt állítja, élettársa támadta meg

Szerdán újabb tanúk meghallgatásával folytatódott annak a politikusnak az ügye, aki négy évvel ezelőtt életveszélyesen megsebesítette az élettársát egy konyhakéssel és egy baltával.

A vádirat szerint az Összefogás Párt volt képviselőjelöltje, K. Gyula előbb nyakon akarta szúrni a gyermeke anyját, majd a balta tompa végével úgy fejbe vágta, hogy a nőt életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A nő ugyan túlélte a bántalmazást, de annak nyomait élete végéig viselnie kell. Az mondta, olyan erővel verte fejbe az élettársa, hogy még a balta feje is lerepült a nyélről.

K. Gyula ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. K. Gyulát letartóztatták, de ezt tavaly márciusban megszüntették, mivel a vádlott képviselőjelöltként indult az országgyűlési választáson és az eljárást a mentelmi joga miatt nem folytathatták.

A választások után a büntetőeljárás újraindult és a férfit májusban ismét letartóztatták. A politikus védője tavaly novemberben óvadék ellenében indítványozta a letartóztatás megszüntetését. A bíróság az indítványnak helyt adott, így hatmilliós óvadék ellenében bűnügyi felügyelet alá helyezték a politikust.

Megkerestük a Nyíregyházi Törvényszék szóvivőjét, hogy hol tart az ügy és beismerő vallomást tett-e már az emberölési kísérlettel vádolt férfi, az alábbi választ kaptuk, Sterné Deák Andrea szóvivőtől:

A K. Gy. vádlott elleni büntetőügyben több tanú kihallgatására került sor eddig: a vádlott szülei, a sértett, a sértett anyja, szomszéd, a helyszínelésnél jelenlévő hatósági tanú, illetve több ezer oldal lett felolvasva a tárgyalásokon. A vádlott nem tett beismerő vallomást, tagad, arra hivatkozik, hogy a sértett támadta meg őt.

K. Gyula jelenleg bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt áll. A 6 millió forintos óvadékkal kapcsolatos végzés jogerőre emelkedett.

Kiemelt kép: Krizsán Csaba / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik