Belföld

Szélvihar miatt adtak ki riasztást – térkép

Három megye kivételével besárgult az ország. A viharos szél  mellett záporokra, néhol hózáporra is készülni kell.

Hétfőn a déli tájak kivételével mindenütt derült, napos idő lesz,  majd dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Szórványosan, főleg délnyugaton valószínű eső, zápor, a magasabb helyeken havas eső. Eleinte nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, amely a nap folyamán fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet délután 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást (ez járásokra érvényes), illetve figyelmeztetést (ez megyékre) adott ki.

Azt írták, a nyugati, északnyugati szél délelőttig mindenütt veszít erejéből, de napközben  is lehet viharos széllökés (50-65 km/óra). Ennél erősebb (65-75 km/órás) széllökések főleg a nap első felében a hegyekben, illetve délután – az Észak-Dunántúlon – záporok környezetében lehetnek.

Kedden számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki, illetve hajnalban a Dunántúlon futó hózápor sem kizárt. Még ekkor is eleinte viharos, erős lesz a szél, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 7-11 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI / EPA / KEYSTONE / Anthony Anex

Ajánlott videó

Olvasói sztorik