Belföld

Lehallgatták a börtönben a villanyszerelők megölésével gyanúsított férfit

Továbbra is rács mögött marad a villanyszerelők megölésével gyanúsított É. Imre. Csete Zsófia, a Győri Törvényszék sajtótitkára lapunknak elmondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés veszélye miatt április 11-ig hosszabbította meg a gyanúsított letartóztatását. De a gyanúsított esetében az is joggal feltételezhető, hogy megpróbálná megnehezíteni az eljárást, vagy újabb bűncselekményt követne el, ha hazaengedik.

Mint ismert, a győri férfit a nyomozóhatóság azzal gyanúsítja, hogy előre kitervelten és nyereségvágyból megölte Orlik Vilmost és Mácsik Zoltánt.

A férfi ügyvédje, Bagó Ottó a Kisalföldnek azt mondta, hogy nincs újabb gyanúsítás, illetve több eltűnés, amelyet védence személyével összekapcsolnának. S új bizonyíték sincs, amit a mostani tárgyaláson tártak volna eléjük.

A tárgyaláson kiderült, hogy É. Imre börtöncelláját tavaly nyár óta egészen idén január közepéig bemikrofonozták. Magyarán lehallgattak minden beszélgetést, amit É. Imre folytatott. A gyanúsított nincs magánzárkában, elvben volt kivel beszélgessen; hogy pontosan ki a cellatársa, arról ugyanakkor a védőügyvédje sem tudott nyilatkozni.

Bagó szerint a győri vállalkozó ezt megelőzően soha nem ült börtönben, tehát nincs tehát „kikupálva”. Mint mondta a külvilágot szinte teljesen kizárja; nem olvas újságot, nem néz tévét sem. Ártatlannak vallja magát, s a mögötte hagyott hónapokban a családja sem pártolt el tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik