Belföld

Csaknem agyonverte a szüleit szilveszterkor, hat évet kapott

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés, és könnyű testi sértés miatt 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a jánoshidai  férfit, aki 2017 szilveszterén úgy megverte az édesapját, hogy az csaknem belehalt a sérüléseibe, de nem kímélte anyját sem.

A férfi már korábban is bántalmazta a szüleit. Az év utolsó napján egész nap tivornyázott, majd este átment a szomszédban lakó ismerőséhez, ahol annyira lerészegedett, hogy kilenc óra körül arra kérte a házigazda, hogy menjen haza.

A szülei már lefeküdtek aludni, amikor hazaérve berontott a hálószobájukba. Hangosan kiabált velük. Az édesanyja felkelt, és megpróbálta csitítani, de a férfi az ágyra lökte. Ekkor az apja megfogta a vállát, és rászólt, hogy ne bántsa az anyját.

A férfi ekkor ököllel arcon ütötte az apját, aki az ütéstől a földre esett. A férfi azonban ekkor sem hagyta abba a bántalmazást és rugdosni kezdte. Az anya védeni próbálta a férjét, és hátulról megpróbálta lefogni a fiát, aki ismét az anyja ellen fordult, és a földre lökte.

Az apa ezt kihasználva kimenekült a szobából. A fiú azonban az előszobában utolérte, és ismét megütötte, amitől újra a padlóra esett, és a fia ismét rugdosni kezdte. Az anya újra védeni próbálta a férjét, és próbálta kilökdösni a házból. A dühöngő fiú a bejárati ajtón át kilökte anyját a verandára, majd a hajánál fogva a földre húzta, és kétszer fejbe vágta.

Az asszonynak ekkor sikerült elbuktatnia. Átszaladt a szomszédba, ahol értesítették a rendőrséget és a mentőket. Nagy nehezen a férjének is sikerült kijutnia a házból. Az apát csigolya, lapocka és többszöri bordatörése, valamint a mellkasában kialakult levegő gyülem miatt a kiérkező mentők azonnal kórházba szállítottak, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az édesapját csaknem agyonverő fiú és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik