Belföld

Adta-vette, szexre kényszerítette a lányokat egy dunaújvárosi család

A Fejér Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, részben erőszakkal vagy fenyegetéssel, illetőleg  sanyargatással, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt indítványozta hat gyanúsított letartóztatását.

A bandát a dunaújvárosi B. András és a fia vezette. De a családfő felesége, lányai, valamint további két személy is a lányok kizsákmányolásán tüsténkedett.  Prostituáltként dolgoztatták őket Bécsben. A prostitúcióval keresett pénzt pedig részben vagy teljes egészében elvették tőlük. Fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, és verték őket, hogy dolgozzanak.

Amikor el kellett hagyniuk az osztrák fővárost, akkor Dunaújvárosban dolgoztatták a kényszerítés céljából vett lányokat, köztük több kiskorút. A kislányok egy részét ugyancsak erőszakkal, és fenyegetésekkel kényszerítették arra, hogy prostiként dolgozzanak.

A prostitúciós tevékenységből származó bevétel döntő hányadát elvették tőlük. A banda tagjai által elkövetett cselekményt 5-től 25 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a törvény. Mivel alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve megnehezítenék a bizonyítást vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért a Székesfehérvári Járásbíróság mind a hat elkövetőt letartóztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik