Belföld

Tarlós szerint Puzsér „nem lesz rajtvonalon”

Karácsony Gergelyt a zuglói parkolás rendszer miatt bírálta.

Tarlós István közölte a Magyar Nemzettel, a HungaroControl támogatja az éjszakai repülési tilalom bevezetését a zajcsökkentés érdekében, a kormány is partner a repülőgépek okozta gondok megoldásában és a Budapest Air­port hozzáállása is pozitív.

A főpolgármester a fővárosi parkolásról azt mondta: Orbán Viktorral nem tárgyaltak a kerületek elszámolásáról, pénzeiről, mindketten politikai problémaként látták a helyzetetet. A kerületek – vezetésük pártállásától  függetlenül – ragaszkodtak hozzá, hogy a parkolási ügyeket maguk intézhessék.

A főváros a parkolási övezetekről, díjakról dönthet, de csak kerületi javaslatok alapján. Az üzemeltetésre vonatkozó szerződéseket a kerületek kötik.

Szerinte Zuglóban is Karácsony Gergely kezdeményezte a fizető parkolási övezet kialakítását, a díjak megállapítását, de később a fővárosra fogta. A kerületek parkolási szolgáltatásai nagyon eltérőek, Zuglóban a parkolóórák fajlagos karbantartási költsége egyenként 134-szer annyi, mint az I. kerületben. Tarlós régóta azt szeretné, ha a parkolás egységes szabályok szerint működne Budapesten, nem 23-féle módon.

A főpolgármester szerint 2019 hisztérikus év. Ezzel magyarázta az FKF Zrt. kapcsán megjelent írásokat. Szerinte csak annyi történt, hogy az állami hulladékholding azt hitte, a Fővárosi Közterület-fenntartónak már csak a hulladékszállítás és -begyűjtés a feladata,  ezért utalta az első hónapban ennek arányában járó összeget.

Itt nem arról van szó, hogy a miniszterelnök nem teljesített egy ígéretet, hanem arról, hogy egy állami cégnél valamit félreértettek, amit az illetékes miniszter asszony éppen a napokban korrigál.

A főpolgármester-jelöltek, különösen Puzsér Róbert kampánya kapcsán Tarlós István úgy vélte, értelmetlen, amit független kihívója művel.

Puzsér Róbertet nem szeretném a hibátlanság mértéke szerint pontozni, csak látom, mit csinál. Ordítozik, rúg, csíp, karmol minden irányba, de ha eljön az ideje, lesz megoldása a helyzetre.

A főpolgármester arra számít, hogy Puzsér hirtelen visszalép, vagy mégis elfogadja Karácsony Gergely feltételeit, és megvereti magát egy újabb előválasztáson, de biztos, hogy októberben nem lesz ott a rajtvonalon.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik