Belföld

M. Richárd: Lehet utálni, de legalább lenne oka

Az Echo TV Razzia című bűnügyi műsora készített interjút M. Richárddal, a Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset vádlottjával, szúrta ki a 444.hu.

A férfi a műsorban végig teljes nevén, Molnár Richárdként szerepel, illetve a baleset mellett a magánéletéről is hosszasan beszél.

M. Richárd elmondása szerint „annyi dezinformáció és őrült hír kering róla”, hogy szeretett volna pár dolgot tisztázni, illetve nem tartja jogosnak, hogy közellenségnek tartják.

Van egy előéletem, fiatalon csináltam dolgokat, azt leültem, azóta 180 fokos fordulatot vett az életem

– közölte, arra utalva, hogy korábban a kecskeméti maffiaperben súlyos büntetést kapott.

Azzal kapcsolatban, hogy sokan „Dózsa Györgyi úti gázolónak” nevezik, azt mondta, „senki nem lett elgázolva, ez egy frontális ütközés volt.” Jogosítványa a baleset napján elmondása szerint azért nem volt, mert fél évre bevonták az engedélyét az összegyűlt büntetőpontok miatt.

A férfi arról is beszélt, hogy a baleset előtt látta, hogy egy autó bevág elő, ekkor gázt adott, és már csak elrántani tudta a kormányt, azonban a balesetet nem tudta megakadályozni

Ott sok-sok embernek tönkrement az élete, én magam is nagyon megsínylettem ezt a dolgot.

M. Richárd közölte, nagyon sajnálja az esetet, semmi szándékosság nem volt benne. Az ügyészség szerint ugyan 130-cal is ment, szerinte ez nem igaz, 100-nál nem ment többel, bár tudja, hogy ez is szabálytalan.

A közelgő szívműtétéről is szó esett, ez egy 4-6 órás operáció lesz, mely során kettéfűrészelik és kiveszik a szívét, megvan a kockázata, hogy nem éli túl.

Az emberek szeretnek utálkozni, és én erre egy maximálisan megfelelő alany vagyok a múltammal, a jelenemmel, a külsőmmel, a viselkedésemmel, pedig hangsúlyozom, bennem semmilyen provokatív dolog nincs.

– fogalmazott.

Milyen érdekes, az miért nincs kiragadva, hogy festek, olajfestményeket készítek. Ez nem illik bele abba a sablonba, hogy én rossz ember vagyok?

– kérdezte.

M. Richárd úgy véli, ugyan sok butaságot csinált, de ettől még nem rossz ember.

Lehet utálni, meg gyűlölködni, de legalább lenne oka. Ennek nincs oka.

Részlet a műsorból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik