Belföld

Kigyulladt egy idősek otthona Noszvajon, 101 embert kellett kimenekíteni

Tűz ütött ki egy noszvaji idősotthonban kedd éjjel, összesen 101 embert ki kellett menekíteni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Heves megyei település külterületén lévő háromszáz négyzetméteres épület teljes tetőszerkezete lángra kapott.A tűzoltók Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból, Pétervásáráról, Mezőcsátról érkeztek nagy erőkkel, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezzék a tüzet. A lángokat négy vízsugárral határolták körül.

Az otthonban dolgozók már az egységek kiérkezése előtt megkezdték az ott élők kimentését, amelyet a tűzoltók fejeztek be.

Négy lakót a mentők a kimenekítés közben szerzett hámsérülések miatt kórházba szállítottak.

Frissítés, 8:40

Eloltották az idősotthonban szerdára virradó éjjel keletkezett tüzet, az utómunkák még tartanak. A hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre.

Ők a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat. Az oltást követő utómunkák még jelenleg is tartanak.

Az időközben pontosított adatok szerint a létesítményből 65 embert kellett kimenekíteni. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.

Az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részét érintette, ezek a helyiségek azonban lakhatatlanná váltak. Az utómunkák befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik