Belföld

Fegyverrel, temetőben akarta behajtani a pénzt egy hosszúpályi férfi

A Debreceni Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a hosszúpályi férfi ellen, aki a temetőben dolgozó adósától gáz-riasztó fegyverrel akarta behajtani a tartozását. A férfi évekkel ezelőtt tízezer forint kölcsönt adott egy közmunkásnak, de ő tavaly nyárig nem adta vissza neki a pénzt.

A férfi július közepén autóval a helyi temetőhöz hajtott és az ott dolgozó közmunkásoktól érdeklődött arról, hogy hol találja az ismerősét. A férfi elmondta azt is, hogy a tartozása miatt keresi. Eközben a férfi elővette a gáz-riasztó fegyverét és közölte az ott dolgozókkal, hogy megkeresi az adósát és gyomron lövi.

A férfi amikor megtalálta az ismerősét szidalmazni kezdte,és  közölte vele, hogy ha a következő napon sem fizet, akkor lelövi. Hogy nyomatékot is adjon a követelésének elővette a gáz-riasztó pisztolyt és hadonászni kezdett vele.

A közmunkás közölte vele, hogy nem tartozik neki, és hagyja őt békén, majd dolgozott tovább. A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy a feje fölé tartotta a pisztolyt és a levegőbe lőtt. Ezután ismételten felszólította a közmunkást, hogy másnap délig fizesse meg a tartozását, majd beült az autójába és elhajtott a helyszínről.

A Debreceni Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a férfival szemben a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre, azzal, hogy vegyék el tőle a gázfegyvert és a lőszereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik