Belföld

Hiába Orbán szava, késik a családvédelmi akcióterv

A miniszterelnök azt ígérte, hogy február végéig benyújtják a parlamenthez a családvédelmi akcióterv részleteit lefektető törvényjavaslatokat, erre azonban eddig nem került sor — írta meg az Azénpénzem.hu.

Bár a konkrét törvényjavaslatokat mé nem tették az asztalra, Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa már benyújtott egy, a „gyermekvállalás támogatásához szükséges” módosítási javaslatot. A Párbeszéd elképzelései szerint fontos lenne, hogy sarkalatos törvény mondja ki a különböző családmodellek hátrányos megkülönböztetésének tilalmát. Törvénnyel garantáltatnák, hogy az állam minden család számára biztosítja az otthonteremtést és a lakhatást.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be párt „7+1 pontos javaslatcsomagját az európai magyar családokért”. Ebben többek között szerepel a rabszolatörvény visszavonása, a kilakoltatási tilalom mehosszabbítása, az otthonápolás munkaviszonyként való elismerése és legalább a minimálbérrel megegyező ellentételezése és a családi pótlék legalább 50 százalékos emelése.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik