Belföld

Sok helyen a napot sem fogják látni ma, de holnap már 20 fok lesz

Közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, csak rövid napos periódusokban bízhatunk – áll a kiderul.hu időjárás-jelentésében. Helyenként kisebb eső előfordulhat. Többfelé megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 16 fok között alakul, de északkeleten néhol csak 6, 8 fok lesz. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napközben változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Késő délutántól nyugat felől erős felhősödés kezdődik, és estétől a Dunántúlon már egyre több helyen valószínű eső, zápor. Sokfelé lesz erős, helyenként viharos a déli, délnyugati szél, mely a Kisalföldön este északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén többnyire 13 és 20 fok között valószínű, de elsősorban az Alpokalján 20 fok fölé is felmelegedhet a levegő.

Aztán a következő napokban hektikusan alakul a hőmérséklet, kedden 15 fokra mérséklődik a nappali maximum, csütörtökre újra 20 fok lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik