Belföld

Céges autókat bérel Orbán Ráhel kedvenc divatügynöksége

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nettó 490 millió forintért bérel 46 autót magának, valamint alá tartozó leányvállalatoknak- így az MDDÜ-nek, a Kisfaludy 2030 turisztikai vállalatnak, valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek, írja a Népszava a közbeszerzési értesítő alapján.

A Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) egy állami divatcég, ahol Orbán Ráhel ismeretségi köréből kerültek ki a vezetők. Az MDDÜ nemrég irodaházat kapott Budán, az Istenhegyi úton.

Budai villába költözött Orbán Ráhel kedvence, az állami divatügynökség
A Magyar Turisztikai Ügynökségnél kirúgtak több száz embert, felügyeltje, a divatügyi hivatal viszont zavartalanul nő, és igyekszik helyzetbe hozni azokat a cégeket, amelyek a miniszterelnök lányának köréhez tartoznak.

A közbeszerzési értesítő szerint az MTÜ 36 hónapos határidővel bérli a járműveket: a bérelt flotta nagy részét alsó középkategóriájú autók teszik ki, de van közöttük hét darab vezetői jármű és három, hét személy szállítására alkalmas mikrobusz is. Azt nem tudni, hogy a leányvállalatok milyen arányban kapták meg az autókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik