Belföld

Tarlós 16 kéréséből ezt az egyet nem tudta teljesíteni Orbán

Nem akarja elzavarni Budapestről a fapados járatokat Tarlós István, azt szeretné elérni, hogy a katonai ás teherszállító gépek egy távolabbi, kisebb reptéren landoljanak – mondta a főpolgármester a valaszonline.hu-nak adott interjújában.

Azért vállalna még egy ciklust, mert a miniszterelnök gyakorlatilag minden kívánságát teljesítette: 16 pontjából csak egyre mondott nemet Orbán Viktor, mégpedig a parkolási rendszer megreformálására.

Szívesen megváltoztatnám az állapotokat, nem értek egyet azzal, hogy huszonháromféleképpen működik a parkolás a fővárosban. Ha a pénzügyekkel kapcsolatos mendemondáktól el is tekintünk, hiszen ezekből lehet, hogy van, ami igaz, más meg nem igaz…

– mondta Tarlós. Azért vállalt még egy indulást, mert úgy látja, Budapest jobban jár, ha marad.

Tényleg van, aki ebben az országban él és elhiszi, hogy Karácsony Gergely majd kitapos valamit Orbán Viktorból? Még egyszer: Karácsony. Orbánból. Kitapos. Megpróbálta elképzelni?

Az ellenzéknek szerinte egyszerűen nincs pozitív gondolata.

Egyetlenegy sem. Ennyi. Nézze meg a kampányukat! „Fogjunk össze és váltsuk le!” – ennyi az üzenet. Ez nem program. Tegyük fel, sikerül nekik. Mi lenne másnap? Hogy vezetnék a várost? A „technikai koalíció” üres lózung. Szétverni lehet vele, vezetni nem.

Puzsér Róbert alapgondolatát – vagyis a Sétáló Budapest koncepciót – jónak tartja, de szerinte a független jelölt nem tudja, hogy a rendszer hogyan működik. Puzsér nemrég válogatott módokon, hosszan osztotta a közvélemény-kutató céget vezető Závecz Tibort, egy ponton annyit javasolt neki, hogy „takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon”.

Tarlós úgy érzi, Puzsér megenged magának olyasmit, amit ő nem tenne, ráadásul még gyáva is:

Závecz Tibort nagyra becsülöm, remek szakember és kiváló stílusú közszereplő. Amit Puzsér róla mondott, és ahogy, az elfogadhatatlan és igazságtalan. Ezzel együtt, ha Závecz megkérdezne, annyi tanácsot azért adnék neki: egyéni érzelmeit szakmailag rangos nyilatkozataiba talán kevésbé vigye bele. Puzsér viszont gyáva blöffölő. Úgysem mer elindulni októberben a választáson. Valamilyen trükkel kimagyarázza magát.

Habár nem ápolt túl jó viszonyt Lázár Jánossal, sosem tudott rá igazi haraggal gondolni.

Nem is voltunk egymással függelmi kapcsolatban. Vidéki fiú, az volt a feladata, hogy a vidékért harcoljon, nekem ősbudapestiként pedig egészen más volt a dolgom. János aztán elkezdett pikírtkedni. Abban én sem vagyok feltűnően rossz. Ennek lettek szórakoztató következményei a nyilvánosság előtt. De nem haragszom rá. Az adósa sem maradtam. Sosem kívántam a vérét. A sorsát maga alakította.

Gulyás Gergellyel viszont jobban kijön:

Gulyás Gergely jó családból való fiú – ha szabad még manapság ilyet mondani. Jóindulatú, volt gyerekszobája, tisztelettudó, okos, ősbudapesti – szót lehet vele érteni. Nem tagadom: a munkakapcsolatunk sokkal jobb, mint amilyen Jánossal volt. Az alapvető, meghatározó megállapodásokat azonban a miniszterelnökkel kötöttem meg.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik