Belföld

Nyerges Zsolt Szolnoknak adja milliárdos sportvagyonát

Több milliárd forintnyi sportvagyont ad át adományként a következő hónapokban Szolnok városának Nyerges Zsolt, Simicska Lajos korábbi üzlettársa. Erről ő maga beszélt a szoljon.hu-nak, váratlan húzását pedig azzal indokolta, hogy:

Az elmúlt évben jelentősen lecsökkentettem az üzleti aktivitásom, ezért nyilvánvalóan a sportban vállalt szerepemnek is meg kell változnia. A szüleim engem klasszikus humanista módon, nyitott szellemben neveltek. Úgy nőttem fel, hogy belém táplálták: az embernek társadalmi felelőssége, hogy visszaadjon a közösségnek, amelynek tagja. A kezdetektől vallottam, hogy egyetlen beruházásunk sem öncélú, minden létesítményt a sportszerető polgároknak és a jövő generációjának, a gyermekeknek építettünk. Evidens volt számomra, hogy minden, amit létrehoztunk, hosszú távon a városnál lesz a legjobb kezekben. A klubok mindig is szerves részét képezték Szolnok életének, sikereikkel feltették a várost a nemzetközi sporttérképre, és messzire vitték a jó hírét. Ezért egy olyan döntést hoztam, ami a mai világban nem szokás: a következő hónapokban a helyi vízilabdához, kosárlabdához és futballhoz kapcsolódó milliárdos sportvagyont adományként átadom Szolnok váro­sának. Az erről szóló szándéknyilatkozatot már aláírtam.

Szalay Ferencet, a város fideszes polgármesterét Nyerges hozzáértő sportvezetőnek és ízig-vérig sportszerető embernek tartja, az ő személye neki garancia arra, hogy a rendezett háttérrel átadott létesítmények megfelelő helyre kerülnek.

Nyerges az interjúban köszönetet mondott a miniszterelnöknek is:

Külön köszönettel tartozom Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, aki mindenben mellettünk állt, és két létesítményünk átadóját is megtisztelte jelenlétével. Hálás vagyok minden munkatársamnak és barátomnak, akikkel együtt dolgoztuk végig az elmúlt évtizedeket, és természetesen a családomnak, akik mindig tolerálták a sportszenvedélyemet.

Nyerges többek között a Vízilabda Arénát, és a Tiszaligeti Stadiont adja át a városnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik