Belföld

Ügyfélszolgálatosnak áll a volt belügyminiszter

Megállapodás született a köztisztviselők március 14-i sztrájkjának XV. kerületi feltételeiről.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) helyi vezetőjével kötött egyezség szerint a munkabeszüntetés idején maga a jegyző látja el a kieső ügyfélszolgálati munkatársak feladatait.

Erről személyesen Lamperth Mónika állapodott meg Szilvási Anna alapszervezeti titkárral.

Az önkormányzat tudomásul vette a sztrájkköveteléseket, de rögzítették, hogy azok nem tartoznak az önkormányzat hatáskörébe. A tervezett munkabeszüntetéshez a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal dolgozóinak több mint fele csatlakozott, szolidaritásból. 135 munkavállaló fog sztrájkolni, ha nem sikerül megállapodni a kormánnyal. 

A kerületi jegyző és az alapszervezeti titkár megállapodása rögzíti a halaszthatatlan ügyek intézését, azok körét.

Külön pont mondja ki, hogy a halaszthatatlan ügyek biztosítása mellett a hivatalt vezető Lamperth Mónika jegyző személyesen veszi át a sztrájkoló ügyfélszolgálati munkatársak feladatait.

A megállapodás szerint a jogszerű sztrájkban résztvevő dolgozót megilletik a munkaviszonyból eredő jogosultságok. Rögzítették, hogy jelenleg nincs honvédelmi, katasztrófavédelmi feladatokat veszélyeztető helyzet és a sztrájk nem akadályozhatja a 2019. évi európai uniós választások lebonyolítását.

Kiemelt kép: bpxv.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik