Belföld

160 milliót kapott az EU-tól a Brüsszelnek sárga lapot felmutató fideszes fia

Az Európai ügyek bizottságának elnöke többször is bírálta az EU-t, viszont hobbija a borászkodás.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő vette észre, hogy ifj. Hörcsik Richárd 160 millió forint EU-támogatást kapott a Tokaj-Portius borház kialakítására – írja a 444.

A borász édesapja nem más, mint Hörcsik Richárd, az Európai ügyek bizottságának elnöke. Gyermeke egy őszi közbeszerzés szerint a 261 milliós beruházásra kapott 160 millió forintot. (Tavaly erről a 24.hu már írt egyébként – a szerk.)

A fideszes képviselő többször bírálta az EU-t. A 2016-os kvótanépszavazás parlamenti vitájában Brüsszelnek sárga lapot mutatva azt mondta, szerinte

az Unió egységére a legnagyobb veszélyt épp az Európai Bizottság jelenti.

Az EU nagy ellenfeléről még az előző Hír Tv derítette ki tavaly, hogy unokaöccse is nyert egy EU-pályázaton, így lett a nagyszülők  házából vendégház Göncruszkán, ahol azonban turisták helyett csak a képviselővel és a családjával találkoztak a szomszédok.

A HVG-nek a fideszes politikus erre úgy reagált, hogy

semmi közöm hozzájuk, az egy másik család!

Ugyanez biztosan nem mondható el fia borászatáról. Hörcsik 2010-es önéletrajzában ezt nevezte meg a kedvenc időtöltéseként:

Fiamnak a Tokaj-Portius Pincészetében gyakran segítek, kedvelem a borászatot.

Hörcsik Richárd (hörcsik richárd)
Hecckampánynak titulálta a külügyes Fidesz-képviselő a holland delegáció látogatási kísérletét
A holland parlamenti küldöttség a jogállamiság helyzetét vizsgálata volna, de Hörcsik Richárd, az európai ügyek bizottságának elnöke szerint csak egy bevándorláspárti csapat volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik