Belföld

Saját zsebre dolgozott a csomagszállító futár

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt vádat emelt egy 33 éves kecskeméti férfival szemben, aki másfél hónap alatt több mint 2,6 millió forint kárt okozott a munkáltatójának azzal, hogy 20 csomag árával nem számolt el.

A kecskeméti férfi futárként dolgozott, feladata a megrendelt küldemények kézbesítése volt. A kiszállított csomagok ellenértékével napi szinten kellett volna elszámolnia a munkaadója felé, de a nagyfokú bizalom miatt erre mégsem ilyen gyakorisággal került sor.

A férfi a 2017-es karácsonyi időszakban a 20 esetben a rábízott küldeményt kivitte ugyan a címzetteknek, de az ellenértéket nem adta át a munkáltatójának. Másfél hónap alatt több mint 2,6 millió forinttal nem számolt el.

A saját zsebre dolgozó futár a fenti összegből utóbb két alkalommal összesen 1.500,- eurot megtérített a futárcégnek, egyik ismerőse pedig további 200 ezret fizetett meg, így a bűncselekménnyel okozott kárból összesen 665 ezer térült meg. A cég kérte a fennmaradó kára megtérítését.

Az ügyészség közérdekű munka kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság kötelezze őt a futárcégnek okozott kár megtérítésére. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStockphoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik