Belföld

Négy évet kapott a hajléktalant rabszolgaként tartó férfi

A Szolnoki Törvényszéken lezárult annak a férfinak a büntetőügye, aki hosszú éveken át rabszolgaként tartott egy hajléktalant. A Törökszentmiklóson élő férfi 2006 és 2014 szeptembere között mintegy 8 éven át méltatlan körülmények közötti lakhatást és napi egyszeri étkezést biztosított egy kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalan embernek.

Cserébe a segélyét, a nyugdíját és a munkával szerzett keresetét is le kellett adnia. A befogadó a sértettet megalázó munkák elvégzésére kényszerítette, és ha nem volt elégedett a munkájával, megütötte, kiabált vele és fenyegette őt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság járt el első fokon. 4 év börtönt kapott egy évvel ezelőtt, emellett 5 évre eltiltották a közügyektől is.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés tartamának lényeges felemelése, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A Szolnoki Törvényszék az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. Ezzel az ügy jogerősen befejeződött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik