Belföld
Balmazújváros, 2016. december 29.
Pincés János kisütő a kész kenyereket rekeszekbe rakja a balmazújvárosi Balmaz Sütőde Kft.-ben. Közel két éves előkészítés után tizenöt pontban változott meg a Magyar Élelmiszerkönyv, ami a kenyér és pékáruk beltartalmának pontos, kötelező módosításait tartalmazza. Az új előírások gyakran a technológiák átírásával járnak.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Tovább drágul a kenyér

A KSH szerint a fehér kenyér kilója januárban már átlagosan 303 forint volt, ez pedig több mint 5 százalékkal több, mint egy évvel korábban – derült ki az RTL Klub híradójából. A fél barna kenyér 10 százalékkal, 266 forintra drágult, a zsemléért 13,6 százalékkal kell többet fizetni, vagyis idén januártól már 25 forintba kerül darabja.

Tavaly egész nyáron aszállyal küzdöttek Európában, kevés gabona termett, ez volt az oka annak, hogy 23 százalékkal drágább a búza, mint egy évvel ezelőtt.
A bérköltség emelkedése és a fuvar díja is az árak emelkedését okozta, így a GKI Gazdaságkutató további, átlagosan 5 százalékos drágulással számol.

(kiemelt kép: mti)

Címkék: kenyérdrágulás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Industrial greenhouse with rows of cultivation.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.