Belföld

Pótmagánvádat nyújtanak be az ellenzéki képviselők a MTVA-székháznál történtek ügyében

Pótmagánvádat nyújtanak be az ellenzéki országgyűlési képviselők, miután a Legfőbb Ügyészség elutasította panaszaikat az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtek ügyében.

Szél Bernadett országgyűlési képviselő a Facebookon szerdán közzétett bejegyzésében azt írta, tudják, hogy az ügyészség „úgy hozott politikailag motivált döntést, hogy nem végezte el a dolgát, érdemi nyomozás nem volt”.

Hozzátette, egyeztettek az ellenzéki politikusokat képviselő Társaság a Szabadságjogokért szervezettel és pótmagánvádat nyújtanak be,

azaz gyakorlatilag mi folytatjuk le a nyomozást, átvesszük az ügyész szerepét és magunk visszük bíróság elé az ügyet. Erre 60 napunk van.

A Legfőbb Ügyészség szerdán közölte, hogy elutasította az ellenzéki országgyűlési képviselők panaszait az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtek ügyében. A politikusok azután nyújtották be panaszukat, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség január 21-én elutasította a hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt tett feljelentésüket.

A képviselők ebben azt kifogásolták, hogy az MTVA biztonsági őrei erőszakkal vezették ki őket a köztévé Kunigunda utcai székházából, amikor be akarták olvastatni ötpontos követelésüket. A feljelentés elutasítása ellen panasszal éltek, amelyben kétségbe vonták azt a jogi megállapítást, miszerint az MTVA közérdekű üzem, a képviselők ott nem jogszerűen jártak el és a biztonsági őrség jogszerűen lépett fel velük szemben.

(MTI, kiemelt kép: Marjai János /24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik