Belföld

Semmiféle megbánást nem tanúsított, elutasították Magda Marinkó szabadlábra helyezési kérelmét

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája kedden hozott végzésével nem engedélyezte Magda Marinko sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását.  A büntetés-végrehajtási bíró felhívta a büntetés-végrehajtási intézetet, hogy 2 év múlva tegyen ismételten előterjesztést az elítélt feltételes szabadságra bocsátása tárgyában.

A bíróság az elítéltet fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet által előterjesztett vélemény, valamint a rendelkezésre álló egyéb iratok és az elítélt meghallgatása útján vizsgálta az elítélt későbbi életvezetésével kapcsolatos szándékát.

A büntetés-végrehajtási bíró a fentiek eredményeként azt állapította meg, hogy figyelemmel az elítélt által elkövetett bűncselekmény jellegére, az elítélt büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartására, illetve arra is, hogy az elítélt semmiféle megbánást nem tanúsít nyilvánvalóan nem vonható le az a következtetés, hogy az elítélttel szemben kiszabott büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.

A bíróság végzésével szemben az elítélt védője fellebbezést jelentett be az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának engedélyezése érdekében, így a végzés nem jogerős.

Marinkót Magyarországon négy gyilkosság miatt tudták elítélni, de nagy valószínűséggel a szegedi Z. Nagy cukrászcsalád kiirtása is az ő lelkén szárad. A szerbiai Palicson és Szabadkán öt gyilkosságot követett el.

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik