Belföld

Négy év fegyházat kapott a rendőröket megharapó körözött férfi

Már az előkészítő ülésen ítéletet hozott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki, megharapta a vele szemben intézkedő rendőröket.

A rendőrök másfél évvel ezelőtt Szomolyán, egy családi háznál keresték a körözött férfit. A férfi a melléképületében található szekrény mögött bujkált. A rendőrök felszólítására ugyan előjött, de azonnal megpróbált kereket oldani. A két rendőr feltartóztatta és megpróbálta megbilincselni a menekülő férfit, de nem hagyta magát. Először az egyik rendőr kézfejét, aztán társának a kisujját harapta meg.

Az agresszív férfi olyan erővel próbált menekülni, hogy miután kirántotta kezeit a rendőrök szorításából, betörte az épület ablakát és annak egy darabjával önmaga ellen fordult. A rendőrök azonnal leteperték a vádlottat és elvették tőle az üvegdarabot. A férfi ezt követően sem adta fel szökési szándékát, megragadott egy kézifűrészt és a rendőrök felé dobta.

A rendőrök végül könnygázsprayt alkalmaztak.  A férfit 4 év fegyházra ítélték hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a bűnösségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik