Belföld

Bors: megúszhatja a disznóval fajtalankodó férfi

Bár óriási a felháborodás, nem biztos, hogy felelősségre vonják az idős férfit.

A Bors szerint noha az állatvédők feljelentést tettek, a disznóval fajtalonkodó Pest megyei nyugdíjas tettének jogi megítélése nem egyértelmű.

A Büntető törvénykönyv kimondja, állatkínzást követ el, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza vagy aki állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi.

A lap felidézi, hogy 2011-ben egy hevesi férfi munkaadója lovát, becstelenítette meg, az állat sérüléseket is elszenvedett, bűncselekmény hiányában mégsem indult eljárás. A Btk.-ban megfogalmazott rendelkezésnek nem felelt meg a feljelentés, mivel az állat nem szenvedett maradandó egészségkárosodást.

 

Korábban az RTL Klub Híradója alapján megírtuk, elvették állatait az idős férfitól, aki malacával fajtalankodhatott az ólban, Dunaharasztiban.

Az esetről egyik szomszédja készített videót. Azzal az állatvédők és a rendőrök szembesítették is a 75 éves gazdát, aki azonban mindent tagadott.

Elképzelhetnek ilyet 75 éves emberről? Igen? És ezt hiszik el?

A férfi több kutyát és kecskét is tartott, a hatóságok megvizsgálták, milyen körülmények között. Eljárás azért indult ellene, mert a hatóság szerint nem megfelelően. A férfi milliós bírságot kaphat.

Kiemelt kép: RTL Klub Híradó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik