Belföld

Bálint gazda: Nem azon múlik, hogy valakinek van-e valami plecsni a mellén

Mint arról korábban beszámoltunk, többszöri jelölés után szerdán a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra elkaszálta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, egységesen, tömbben szavazva.

Az ATV stábja csütörtökön megkereste Bálint gazdát, aki úgy reagált, nem törekszik arra, hogy elismerjék a tevékenység.

Voltaképpen igaz az, hogy a jó cselekedet magában hordja a jutalmát, és nem feltétlen kell, hogy más jutalmazza meg.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem mondana igazat, ha azt mondaná, hogy nem esett volna jól neki a kitüntetés, és talán hasznát is vették volna neki az emberek.

Több embernek tudnék segíteni, ha a kertjükben, a háziállataikkal, a kutyáikkal, a macskáikkal van valami problémájuk. Tudnék tanácsot adni, de ezentúl is fogok. Nem azon múlik, hogy valakinek van-e valami plecsni a mellén, hanem azon, hogy mit tanult meg az elődeitől, a szüleitől és én a humanizmust tanultam meg tőlük.

Hozzátette, úgy érzi, ma is igaz a francia forradalomnak a három célkitűzése, hogy legyen szabadság, legyen egyenlőség és legyen közöttünk testvériség is.

Többszöri jelölés után szerdán a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra leszavazta Bálint gazda díszpolgárságát. Elmentünk hozzá, hogy elmondhassa, mit gondol erről.

Közzétette: atv.hu – 2019. február 15., péntek

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik