Belföld

Újrahasznosította tavalyi cikkét az újságíró a kormánysajtóban

Ugyanazt a cikket adta le egy év elteltével a szoljon.hu újságírója, csak a helyszínt változtatta meg – számol be a comment.blog.hu erről a teljesen újszerű önplagizálásról. Szilvási Zsuzsa a Mediaworks munkatársa 2018 februárjában a túrkevei utcák áldatlan állapotáról írt cikket a megyei lapban, amely a többi hasonló kiadvánnyal együtt Mészáros Lőrinctől a kormányzati médiaalapítványhoz került nemrég. Szilvási néhány helyi és a polgármester véleményét is kikérte a helyzettel kapcsolatban,

  • egy lakos arról számolt be: „Többször előfordult, hogy ki sem tudtam állni a garázsból, s emiatt persze elkéstem a munkából”.
  • Egy másik túrkevei azt mondta, hogy „Az árut, tüzelőt, miegyebet szállító teherautók csak száraz időben vállalják, hogy bejönnek hozzánk.”
  • Valaki pedig arra panaszkodott, hogy „A legnagyobb gondot azonban az jelenti, ha valaki rosszul lesz és mentőt kell hívni hozzá. Előfordult már, hogy az utca végén, az aszfalton állt meg a rohamkocsi, s a téli hidegben is hordágyon kellett kivinni a beteget.”
  • A polgármester is megszólalt a cikkben: „Rendszeresen érkezik panasz a lakosoktól, hogy áldatlan a helyzet a sár miatt. Nekem pedig egyet kell értenem velük” – mondta a lap kérdésére.

Ma napon egy újabb cikk jelent a szoljon.hu-n a sárhelyzetről, de már Mezőtúron járunk. A cikk tartalma viszont ugyanaz, mint a tavalyinak. A képek sem cserélődtek és a szövegben is szó szerint megtalálhatók a fent idézett mondatok, amiket azonban már mezőtúriak mondanak.

Meglepő, de úgy tűnik, Szilvási és a lap meg sem próbálja titkolni, hogy egy tavalyi cikkét hasznosította újra. Az alábbi kép alatt ugyanis ott szerepel megjegyzésként, hogy a kép Túrkevén készült, ahol „hasonló” gondokkal küzdenek és még a szóról szóra megegyező egy évvel ezelőtti cikket is ajánlják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik