Belföld

Napsütés és hó, havas eső, eső is jöhet

Se riasztás, se figyelmeztetés, de ezt a napot sem ússzuk meg frontátvonulás nélkül.

Szerdán napközben az ország északi felén, harmadán erősen felhős lehet az idő. Néhol gyenge csapadék – hó, havas eső, eső vegyesen – is hulhat. Ugyanakkkor a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön többórás, de nem zavartalan napsütés valószínű, délutánra ott is megnövekszik a felhőzet. Az északnyugati szél veszít erejéből, már csak élénk széllökések lehetnek. Napközben 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu. Újra a hét vége lesz enyhébb és szárazabb az idő.

Nincs se riasztás, se figyelmeztetés, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint napközben a Dunántúl északi felén és a Duna-kanyar térségében hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de síkvidéken nem kell számítani arra, hogy megmarad a hó.

Kettős front hatását érezhetik az arra érzékenyek. A szél ma már csillapodik, de még többfelé erős lesz. Így a légmozgás a hőérzetet is csökkenti. Északnyugaton esőre is számítani kell. Ezért érdemes a változékony időjárásnak megfelelően öltözködni.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik