Belföld

Összevertek két embert a biztonságiak a komlói kolbásztöltő fesztiválon

Összevertek egy fiatalembert az apjával a biztonsági őrök a hétvégi komlói kolbásztöltő fesztiválon. A bama.hu tájékoztatása szerint a megtámadott Róbert a Facebook-oldalán számolt be az esetről. A fiatalember azt írta, hogy ledobták egy lépcsőről, majd ájulásig fojtogatták. Mindeközben több kidobó az 57 éves édesapját bántalmazta. Úgy tudjuk, hogy a fiatalembert súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A fesztivált szervező helyi önkormányzat és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület is sajnálatát fejezi ki a történtek miatt. Közleményükben azt írják:

A fesztivál rendjéért és a résztvevők biztonságáért egy minden szükséges engedéllyel és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozás volt a felelős, akik már öt korábbi rendezvényünkön működtek közre problémamentesen. A hétvégén azonban feltételezhetően nem megfelelően jártak el egyes esetekben. A történtek részleteinek tisztázására a biztonsági cég belső vizsgálatot indított, ennek időtartamára az érintett munkavállalóit felfüggesztette. Az ügyben továbbá rendőrségi vizsgálat is folyik. Ennek keretében a hatóság lefoglalta a sportcsarnok előtti térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek a csarnokon belül készített videókkal és fotókkal együtt remélhetőleg tisztázzák a történtekről keringő ellentmondásos információkat.

Ahogy a szervezők úgy a biztosításért felelős cég vezetője is sajnálatát fejezte ki a balhé miatt. Mint írják, minden érintettől elnézést kérnek a történtekért. Az önkormányzat a további lépésekről és a biztonsági céggel való jövőbeni együttműködésről a belső vizsgálat és a rendőrségi nyomozás lezártát követően fog döntést hozni.

Megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy hol tart a nyomozás, az alábbi választ küldték:

Az Ön által említett esettel kapcsolatban súlyos testi sértés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, amelynek részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik