Belföld

Megtépte, majd hasba szúrta az anyját egy nyírábrányi nő, mert nem fogadta be

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés  miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki egy elhúzódó vita után hasba szúrta az anyját. A nőnek sohasem volt jó a viszonya az édesanyjával.

Miután a nő családot alapított és gyermeke is született, több éven keresztül nehezen volt megoldható a lakhatásuk, több településen is laktak bérelt lakásban, illetve időszakonként befogadta őket a sértett is a nyírábrányi házba, ahol ő maga is szívességi lakáshasználóként élt a másik gyermekével.

A rendszeres költözködés miatt a nőnek több személyes holmija is az édesanyjánál maradt. Tavaly májusban a nő felkereste az anyját a nyírábrányi háznál és arra kérte, engedje meg azt, hogy egy ideig nála maradjon. Az anyja a kérését megtagadta, de megengedte neki, hogy addig ott maradjon, amíg a házban lévő holmijait összeszedi.

A nő a teljes napot a házban töltötte, azonban közte és az anyja között folyamatos viták és veszekedések robbantak ki. Amikor az asszony bement a ház egyik szobájába a lánya utána ment, megragadta a haját, majd szidni kezdte. Ezt követően kölcsönösen tépték egymás haját és ruházatát, miközben a nő az anyját a hajánál fogva behúzta egy másik szobába, ahol elővett egy konyhakést, majd hasba szúrta.

Az asszony megragadta a lánya kezét és sikerült tőle elvennie a kést, majd kiszaladt és megpróbált segítséget kérni a szomszédoktól. Ez idő alatt a lánya telefonon bejelentést tett a rendőrségre, hogy az anyja megszúrta saját magát.

Az Országos Mentőszolgálat rövid időn belül kórházba szállította az asszonyt, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.  A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben a Debreceni Törvényszéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik