Belföld

Szabadlábon védekezhet négy buszt szétbarmoló ceglédi férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a 25 éves ceglédi férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint négy buszt is megrongált a kecskeméti távolsági buszpályaudvaron. Egyikkel el akart hajtani, de ez még a slusszkulccsal sem sikerült neki.

A férfi szombat hajnali 3 óra körül megjelent a pályaudvaron és megrongált négy ott parkoló távolsági autóbuszt. Betörte a vezetőülés melletti ablakokat, majd a járművekbe bemászva megrongálta a bennük lévő pénztárgépeket, továbbá két busz bal első irányjelzőjének burkolatát is letörte. A rongálással a gyanúsított legalább 1,5 millió forintos kárt okozott.

A férfi az egyik megrongált buszt többször is megpróbálta beindítani azért, hogy elhajtson vele, de ez végül nem sikerült neki, mert a pályaudvar biztonsági őre tetten érte.

Az ügyészség letartóztatást indítványozott, mert a garázda és erőszakos bűncselekmények miatt korábban börtönbüntetésre ítélt férfi a mostani bűncselekményeket a börtönből szabadulása után, még a feltételes szabadság ideje alatt követte el.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon az ügyészi indítványtól eltérően a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el két hónapra. A döntés ellen, a letartóztatás elrendelése érdekében az ügyész fellebbezést jelentett be. Az ügyészi fellebbezésről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik