Belföld

Eltűntek a holttestek egy szigetvári kriptából

temető sír (TEMETŐ, SÍRRONGÁLÁS)
temető sír (TEMETŐ, SÍRRONGÁLÁS)

Egészen elképesztő eset borzolja a kedélyeket Szigetváron. A bama.hu egyik olvasója arról tájékoztatta a lapot, hogy eltűntek a helyi kanizsai temető kriptájában nyugvó hozzátartozói. A nő elmondása szerint 1978-ban temettek utoljára a sírhelyre, és bár nem volt a síron az újraváltási matrica, ő kegyeleti okokból 2017-ben újraváltotta a sírhelyet, amit tavaly fel is újíttatott.

A kriptán dolgozó kőfaragók ekkor vették észre, hogy a kripta üres, holott három koporsónak kellett volna benne lennie. A nő elmondása szerint a fedlap nehéz, ezért egy ember kézzel biztosan nem tudta elmozdítani. Azaz valószínűleg többen voltak, vagy gépet használtak hozzá az elkövetők.

A nő azt állítja, hogy már tavaly novemberben megkereste a temetkezési vállalatot, de azóta sem tájékoztatták az ügy fejleményeiről. A lap megkereste az illetékes temetkezési vállalkozót. Azt a tájékoztatást kapták, hogy amióta ők üzemeltetik az adott temetőt, nem emeltek ki koporsót, urnát. Ehhez pedig egyébként is minden esetben kriptanyitási engedélyt kell kérniük. Tehát a szóban forgó kriptát sem nyitották ki, illetve nem adták el a sírhelyet.

Megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy történt-e feljelentés az ügyben, és hol tart a nyomozás, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Egyébként már nem ez az első horrorisztikus eset Szigetváron. Tíz évvel ezelőtt ismeretlen eredetű csontokat, feltört kriptákat találtak egy másik helyi temetőben. A helyi lakosok elmondása szerint évek óta hordták a kriptába a temető alkalmazottai azokat az exhumált csontokat, amelyek a felszámolt sírokból kerültek elő.

A több mint három méter mély kriptában körülbelül két és fél méteres magasságban voltak csontok. Később ugyanebben a temetőben alig fért be egy elhunyt a családi kriptába, mert azt korábban már teletették koporsókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik