Belföld

Tíz éve gyilkolták meg Marian Cozmát, egy fillér kártérítést sem kapott azóta a család

Tíz év telt el azóta, hogy egy veszprémi Patrióta lokál előtt szíven szúrták Marian Cozmát, a helyi kézilabdacsapat beállóját. A román sportoló bukaresti gyászszertartására elment a teljes veszprémi csapat, legalább tízezer ember tapsolt és sírt, amikor a Dinamo Bukarest sportolóinak díszsorfala között begördült a stadionba a KEK-győztes kézilabdacsapatot szállító busz.

Péntek este a veszprémi sportcsarnok előtt emlékeznek Cozmára a csapattársai, barátai és a szurkolók.

A gyertyagyújtás közben azonban nem szabad elmenni amellett, hogy bár a bíróság 220 millió forint vagyoni és nem vagyoni kártérítést ítélt meg a meggyilkolt kézis hozzátartozóinak, eddig egyetlen fillér kártérítést sem kapott Marian Cozma családja a tíz év alatt.

Petre Cozma, a megölt kézilabdázó édesapja lapunknak Sztojka fél évvel ezelőtti szabadulásakor úgy fogalmazott, „nem kapnak segítséget senkitől”. A család ügyvédje, Helmeczy László szerint ez azóta is így van..

A történtek után a szülők élete tönkrement, előbb lelkileg, illetve pszichésen omlottak össze, majd az egészségük is teljesen megromlott. A gyilkosság óta súlyos problémákkal küszködnek nap mint nap, immár tíz esztendeje. Több mint 200 millió forintot ítélt meg a bíróság a családnak, amelyből még egy fillért sem kaptak. Más költségek ugyanis megelőzik a károsult kárigényét

– nyilatkozta a veol.hu-nak Helmeczy.

Marian Cozmára emlékezünk (1982.09.08. – 2009.02.08.)

Remembering Marian Cozma (08/09/1982 – 08/02/2009)

Közzétette: Veszprém Handball Team – 2019. február 8., péntek

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik