Belföld

Bírjuk ki a reggeli csípős hideget, hétvégén már 15 fok lehet!

A Kiderül előrejelzése szerint pénteken a ködfoltok feloszlását követően a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható. Késő estére -2 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a reggeli ködfoltok, illetve főként északkeleten az alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, Sopron térségében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal gyengébb lehet a felmelegedés.

Vasárnap változóan felhős idő várható sok fátyolfelhővel, többórás napsütéssel. Késő délután erősen megnövekszik a felhőzet. Reggel ködfoltok előfordulhatnak. Napközben csapadék nem valószínű, de estefelé északon helyenként záporeső kialakulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati részén helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között, északkeleten kevéssel 10 fok alatt várható.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik