Belföld

Molnár Zsolt állítólag küzdelmesen jutott be az MTVA-székházba, viszont felvétel van arról, ahogy rendőrök egyszerűen bekísérik

Valami nem stimmel Molnár Zsolt nyilatkozataival, írja a hvg.hu.

Óriási küzdelem árán beverekedtem magamat

– ezt mondta képviselőtársainak, miután bejutott az MTVA-székházba. De felvétel van arról, hogy egyszerűen besétál a rendőrök mellett, és egy egyenruhás még el is kíséri.

19:54 órakor Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani

írta délelőtt a 444 egy MTVA-s jegyzőkönyvre hivatkozva. Az MSZP budapesti elnöke azonban azt mondta, hogy ez hazugság, nem egyeztetett senkivel.

A hvg.hu videóján az látszik, hogy Molnárt egyszerűen bekísérik a rendőrök a többi ellenzéki képviselőhöz az épületbe, egyáltalán nem volt olyan küzdelmes a bejutása, mint ahogy azt előadta a már bent lévőknek.

Nem sokkal később szavaztak arról a politikusok, hogy elhagyják-e az épületet, majd szűk többséggel amellett döntöttek, hogy távozzanak az MTVA-székházból.

Molnár Zsolt a videóra reagálva az Indexnek azt mondta, hogy az nem cáfolja az általa odabent elmondottakat. A történteket úgy idézte fel, hogy érkezése után a rendőröknek megmutatta a képviselői igazolványát, erre átengedték, hogy a kapuhoz mehessen. Kopogott, nem történt semmi. Arrébb sétált, oda, ahol korábban átmászott, ahol ekkor már kívül-belül rendőrök voltak. Követelte, hogy engedjék be. Beszélt a biztosítás-parancsnokkal, emlékei szerint egy nővel, aki azt mondta, hogy ő nem engedheti be, és javasolta, hogy menjen egy másik bejárathoz.

Molnár közben telefonon egyeztetett Harangozó Tamással és Tóth Bertalan pártelnökkel, és abban maradt velük, hogy az ellenzéki politikusoknak ki kéne jönni és megtapsoltatni magukat, mert később érdektelenségbe fog fulladni az akció. A politikust a középső bejáratnál se engedték be. A hátsó bejáratnál nem voltak rendőrök, mint mondja, végül ott jutott be.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik