Belföld

Az ügyészség 1700 gigabájtnyi nyomozati anyagot gyártott az MTVA-ból kidobott képviselőkkel szemben

Több száz órányi hangfelvételt kapott az ügyészségtől Varju László, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, akik szerdán a nyomozó hatóságnál érdeklődtek, hogyan áll az MTVA-székházában történtek kivizsgálása.

Mint kiderült a székházból kidobott ellenzéki képviselők saját feljelentésében nem történt előrelépés, hiszen a Központi Nyomozó Főügyészség már korábban közleményben bejelentette: megvizsgálták az ellenzéki feljelentéseket, amelyek a Kunigunda utcai épületben december 16-17-én történtek miatt érkeztek, de elutasították azokat. Ezzel szemben az MTVA által tett feljelentések ügyében ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelnek el.

Az ellenzéki képviselőkkel szemben indult nyomozásban az elmúlt hetekben nagyon aktívak voltak az ügyészek.

Az ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Hadházy Ákos független képviselő azt mondta: céljuk az volt, hogy betekintsenek a nyomozati anyagokba. Mint mondta, tényszerűen megállapítható, hogy az ő indítványukra senkit, egyetlen egy tanút sem hallgattak meg, az MTVA feljelentésében viszont a biztonsági őrök két igazgatójának nyilatkozatát is bekérték, és orvosi látleleteket is láttak. Ezek azonban szerinte nem támasztották alá, hogy bántalmazták volna az őröket. Az egyik biztonsági szolgálatos vállfájdalmakkal ment orvoshoz, de mint kiderült, ebben az elmeszesedés játszhatott szerepet – magyarázta az ellenzéki képviselő.

Az ATV tudósítása szerint Szél Bernadett azzal vette át a szót, hogy volt értelme betekinteni a nyomozati iratokba, mert elképesztő állításokat találtak benne. Mint mondta, 1700 gigabájtnyi, vagyis több száz órányi anyagot kaptak meg, és 207 oldalnyi nyomozati iratot. Szerinte hazugságok és ferdítések vannak az anyagokban, és a független képviselő tartja magát ahhoz, hogy egy koncepciós eljárás részei ők.

Az egyik anyagban az szerepel, hogy valaki megharapta az MTVA egyik biztonsági őrét, majd Szél ironizálva hozzátette: ő is kíváncsi arra, hogy ki volt az.

Varju László szerint ez az ügyészségi határozat az, amely megalapozza, hogy összezárjanak ellenük az állami intézmények. Hozzátette: nyílt diktatúra az, amit az állami intézmények elkövetnek az ellenzéki képviselőkkel szemben. Túl sok hazugság van „ezekben a dokumentumokban”, ennek ellenére folytatják a küzdelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik