Belföld

Tovább enyhül az idő, 17 fok is lehet ma

Szombaton jobbára erősen felhős lesz az ég, és napközben már csak helyenként, estétől a Nyugat-Dunántúlon viszont ismét egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra. A déli, délkeleti szelet egyre több helyen kísérhetik erős, Sopron térségében olykor viharos közeli lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére általában 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte északkeleten még kisüt nap. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, de a Tiszántúlon csak délután, és csak néhol lehet csapadék. Estétől a Dunántúl északnyugati részein már vegyesebb halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A délkeleti, majd az északira forduló szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északnyugaton kissé hidegebb lesz.

Hétfőn többnyire erősen felhős időre számíthatunk, nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. Főként délen és a Dunától keletre valószínű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű, délkeleten, keleten lesz az enyhébb idő.

(Kiderül.hu)

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik