Belföld

Megint a kormánynak dolgozik a közjegyzőnek állt helyettes államtitkár

A 2018-as országgyűlési választások előtt néhány nappal Trócsányi László, igazságügyi miniszter közjegyzői kinevezést adott saját beosztottjának, Bodzási Balázsnak. Bodzási helyettes államtitkárként többek között a közjegyzőre vonatkozó szabályok módosításával foglalkozott. Hivatali ideje alatt született meg az a rendelet is, amely drasztikusan megemeli a közjegyzői munkák díjtételeit.

A 24.hu nemrég megírta, hogy Bodzási már három hónapja kinevezett közjegyző volt, amikor 2018. július 19-én felmentették a helyettes államtitkári posztról.

Az Átlátszó pénteki cikke szerint azonban nem dolgozott sokat a belvárosi közjegyzői irodában. A több mint negyed évszázad után, nyugdíjazás miatt megüresedett V. kerületi irodát nem adta ugyan fel, de már novemberben hosszabb távra visszament dolgozni Trócsányi mellé.

Bodzási Balázs tavaly november 7-én jelentette be a Budapesti Közjegyzői Kamarának, hogy Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke 60 napot meghaladó távollétet engedélyezett részére.

Információink szerint a volt helyettes államtitkár közjegyzői ténykedésének szüneteltetése egészen nyár végéig terjedhet, de a megbízás időtartamát még befolyásolhatja, hogy Trócsányi a tervek szerint az uniós választás után lemond, és Brüsszelben uniós biztosként folytatja karrierjét.

A kamara a Bodzásiéhoz hasonló esetekben úgynevezett tartós helyettest rendel ki, aki hónapokon át pótolja a tevékenységét szüneteltető közjegyző munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik