Belföld

Megverte, megerőszakolta a fogyatékos nyugdíjast, aki belehalt a bántalmazásba

helyszínelés (helyszínelés, )
helyszínelés (helyszínelés, )

A Nógrád Megyei Főügyészség kegyetlenséggel elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy nógrádi férfi ellen.

A férfi 2017-ben, húsvét hétfőn minden előzmény nélkül részegen rátámadt a szomszédos ingatlanban élő, a mozgásában és védekezésben erőteljesen korlátozott hetvenes éveiben járó sértettre, akit többször fejen és arcon ütött. A bántalmazástól földre került asszonyt a férfi előbb felrángatta, majd a tovább bántalmazta.

Amikor a férfi félbehagyta a verést, az asszony a házába menekült, de a tettes ide is követte. A férfi tovább folytatta a bántalmazást. Amikor az asszony képtelen volt a további védekezésre, megerőszakolta. A történtek után a férfi magára hagyta az áldozatát, aki belehalt a sérüléseibe.

A sértett a bántalmazással elszenvedett sérülések következtében életét vesztette.

A Balassagyarmati Törvényszék előtt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség életfogytig tartó börtön kiszabására tett indítványt, amely a tanúk kihallgatásával, az igazságügyi orvos- és elmeszakértő meghallgatásával folytatódott.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik